A színek hatalma: de milyen lámpa illik hozzá?

A színek hatalma: de milyen lámpa illik hozzá?

Színek és lámpa. Lámpa és színek. A kettő szorosan kiegészíti egymás funkcióit. Egy jó megvilágítás kiemeli a színt, a lámpa dizájnbéli megjelenéséről nem is beszélve.

Fontos tehát, hogy adott térhez milyen stílusú lámpa illeszkedik. A modern minimál tér kedveli a letisztult formavilágú, fehér, fekete, vajszínű modern kialakítású, akár extra vagány lámpákat. A rusztikus tér inkább a meleg színekben pompázó, díszített, nagy múlttal rendelkező, luxus világító berendezéseket részesíti előnyben.

De mindez milyen módon hat az egészségünkre, hangulatunkra? Hogyan befolyásolja mindennapjainkat?

A kérdés megválaszolására a SZÍNEK HATALMát hívjuk segítségül. Elsőként abból a tényből kell kiindulni, hogy mivel a színek a fény különféle megjelenési formái, ezért rendelkeznek hullámhossz értékkel, frekvencia számmal és elektromágneses rezgéssel. Közvetlenül hatást gyakorolnak belső működésünkre, bioritmusunkra, hangulatunkra, pszichénkre.

A következő sorokban minden egyes színnel külön-külön foglalkozunk. Megismerjük, hogy melyik szín „mire jó”, milyen hatásokat vált ki az emberből.

A természet színei

Mindenki látja, tapasztalja a tenger és az ég kékjét. Az erdők és a mezők zöldjét. A felkelő és lenyugvó nap vörös/narancs megnyugtató árnyalatát.  Ezek a színek lenyugtatják elménket, lecsendesítenek bennünket a rohanó világ és a zűrös mindennapok közepette.

Amikor édesanyám daganatos beteg lett, átfestette a nappalit, ahol korábban annyit dolgozott (magyar tanárnő volt). Nem értettem, hogy vajon miért éppen a narancsot választotta. Soha nem volt oda ettől a színtől. Nem igazán szerette. Aztán egy nap odaléptem hozzá és megkérdeztem, mire ő így válaszolt: mert ez a szín mindig eszembe juttatta a pörgős, frissen főzött kávé illatú reggeleket, és a békés késődélutánokat.

Magyarán: a szín megidéző, előidéző képességgel is rendelkezik. A fény csodálatos játéka az, amelyet egy szép, kellemes megvilágítású lámpával még inkább kiemelhetünk, érzékeltethetünk.

Ebben a kellemes narancsos árnyalatban felfedezhetők VÖRÖS fénynyalábok is, melyek erős stimuláló hatásukról ismertek. A vörös maga a megtestesült dinamizmus, az élni akarás hatalmát szimbolizálja. Serkenti a véráramlást, beindítja az agyi tevékenységeket, csökkenti a fáradtság érzetet, és hat az ízületi gyulladásokra. A vörös láttán az ember legszívesebben táncra perdülne örömében

Ám a vörös mellett van itt még KÉK, ami a tisztítás, a hűvösség, a bizalom és a harmónia színe. Egy kék hálószobában az ember jobban vágyik a pihenésre, a feltöltődésre, a relaxációra. Jótékonyan hat a magas vérnyomásra, a gyulladásokra és fertőzésekre, valamint hatásos lehet égések, csípések gyógyítására és a láz leküzdésére is.

A ZÖLD a hit, remény és bizalom megtestesítője. Az újrakezdés lehetőségét hirdeti az önbizalommal és a határozott fellépéssel párosulva. Gyógyító hatást gyakorol a szívbetegekre, a megfázásban és a náthában szenvedőkre, szembetegségekkel küzdőkre, miközben az idegrendszer összetett működését is harmonizálja.

A SÁRGA az örök optimizmus, a jókedv valódi zászlóvivője. Egy sárga színű nappali jó kedvre derít, nevetésre buzdít, még a legzárkózottabbak is könnyebben és gyorsabban feloldódnak egy sárga színű közegben. Ráadásul talán nem is gondolnád, de jótékonyan hat a bőrre, az idegrendszerre, a májra, elősegíti az emésztést, erősíti a gyomrot.

A fekete, szürke színek inkább a magány, az elzárkózottság színei, egyfajta lemondásról árulkodnak. Stúdiónkban ugyan nem zavaró a fekete, de egy otthonban el lehet gondolkodni, hogy szeretnéd-e a magány színét képviseltetni vagy sem.

Bárhogyan is döntesz, ha éppen lakásfelújítás előtt állsz és keresed a színeket, a lámpákat a térbe, ne feledkezz meg a stílus és a színek összhangjáról, játékáról, és ne felejtsd el, hogy a színek óriási, elementáris erővel bírnak. Gyógyító hatásukról Te magad is meggyőződhetsz, a saját bőrödön érezheted!



Szögletes fali lámpák Szögletes fali lámpák Szögletes fali lámpák Olvasókaros állólámpák Olvasókaros állólámpák Olvasókaros állólámpák Íróasztali lámpák Íróasztali lámpák Íróasztali lámpák

Sevinc

Sevinc csillár, Sevinc nagy lámpa, Sevinc pezsgőburás lámpa, Sevinc  kristály lámpa, Sevinc kristálylámpák, Sevinc kristálycsillárok, Sevinc kristályok, Sevinc kicsi lámpa, Sevinc falikar, Sevinc függeszték, Sevinc kapcsolós lámpa, Sevinc álló lámpa, Sevinc asztali lámpa, Sevinc hosszú lámpa, Sevinc olcsó lámpa, Sevinc antik lámpa, Sevinc spot lámpa, Sevinc kültéri lámpa, Sevinc gyerek lámpa, Sevinc kerek lámpa, Sevinc négyzetes lámpa, Sevinc kocka lámpa, Sevinc réz lámpa, Sevinc színes lámpa, Sevinc fehér lámpa, Sevinc króm lámpa, Sevinc   előtéri lámpa, Sevinc fürdoszobai lámpa, Sevinc konyhai lámpa, Sevinc halószobai lámpa, Sevinc hangulat lámpa, Sevinc mennyezeti lámpa, Sevinc budaörsi webáruház, Sevinc budaörsön lámpaweb, Sevinc lámpa webáruház, Sevinc olaszlámpák, Sevinc töröklámpák, Sevinc lámpa, Sevinc Globo lámpa, Sevinc Ideal lux lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc Kolarz lámpa, Sevinc lámpa, Sevinc stb. Több, Sevinc főleg modern stílusú lámpát is bemutatott nemrégiben a Nowodvorski és az ideal lux melyek felkerültek webáruházunk kínálatába. Ezek kiegészültek most az legújabb modelljeivel, Sevinc melyek között nagyrészt a LED-es, Sevinc energiatakrékos és modern lámpák dominálnak, Sevinc de megtalálhatóak a választékban a klasszikus stílusú Vintage család legújabb tagjai is.  



KW2e6eaf5e297c506ef87c086d6f37f600

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresőoptimalizált bérelhető weboldal készítés kontra saját weboldal - A plumen design izzó

Függesztett lámpák webáruház keresőoptimalizálás

Térkövezés weboldal készítés és havidíjas keresőoptimalizálás